RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 25. februar 2016

Den beste norske boktraileren?


I USA har det i mange år nå blitt produsert boktrailere, spesielt for markedsføring og formidling av ungdomsbøker. Her i Norge henger vi litt etter, det har ikke blitt produsert mange forseggjorte boktrailere.


Jeg må innrømme at jeg nesten hadde gitt opp drømmen om gode norske boktrailere, men jammen meg skulle ikke Norsk Barnebokinstitutt vise meg at jeg tok feil. Ungdomsbokforfatter og journalist(med mer) Mahmona Kahn har selv sørget for at det ble produsert en boktrailer av høy kvalitet for hennes utgivelse Når du minst venter det. Boken er den tredje av i det som skal bli/er en spenningsserie på fire bøker om en venninnegjeng fra Groruddalen. Se her:


Mahmona Kahn
debuterte i 2011 med Skitten snø hvor handlingen er lagt til det norsk-pakistanske miljøet i Oslo, deretter fulgte hun opp med Fra Oslo til Lahore og i fjor kom altså Når du minst venter det.

Boktrailere er en viktig del av det å formidle litteratur til ungdom. Kanskje fenger det så mye at de som ikke vanligvis frekventerer biblioteket blir så nysgjerrig at de bare MÅ plukke med seg boken. Dersom historien ikke er filmatisert i sin helhet, er det å les boka den eneste muligheten man har til å få med seg historien.

Har du forresten lyst til å lage din egen boktrailer? Ubok har laget et flott kurs som viser deg hvordan. Alt er tilgjengelig på YouTube, bare klikk deg videre her.

Noen bedre eller like gode, norsk produserte boktrailere der ute? Jeg vil gjerne ha tips i kommentarfeltet :)Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)