RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

fredag 26. februar 2016

Harry - høyt elsket av mange

Det går for det meste i pensumlitteratur om dagen, men når jeg setter lyd til øret er det historien om en ekstremt populær karakter jeg lytter til. Kanskje har du et forhold til serien han er med i?
18 år etter at første bok ble utgitt kastet jeg meg på Harry Potter bølgen. Jeg lytter til de engelske lydbøkene som blir lest av Stephen Fry, for en magisk opplevelse det er! Det er ikke vanskelig å forstå at J.K. Rowlings serie har fenget mange millioner lesere. Akkurat nå jeg i gang med Harry Potter and the Goblet of Fire, en god motivasjonsfaktor når man må gjøre kjedelige ting som husarbeid.

Husets illustratør(10-åringen) har her foreviget Harry Potter. Tegningen forestiller Harry etter en quidditch(no.rumpeldunk) kamp, derfor er klærne litt herjet.Har du lest bøkene om Harry Potter? Jeg tror jeg er en av få som ikke har gjort det.

Ha en riktig god helg alle sammen! Kos deg med en god bok :-)
Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

16 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest Harry Potter, men har kjøpt mange bøker i serien, da barnebarna leser. Har sett et par filmer, og skjønner at dette er fengende , men det er blitt med det. Lykke til videre med studiene dine, og god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, og jeg håper du har hatt en hyggelig helg så langt :)

   Jeg skjønner godt at dette fenger barnebarna. Serien har også noe lærdom i seg, det føles enkelte ganger som det er en litt kamuflert historietime Rowling serverer. Litt avhengig av alder og erfaring, men jeg tror nok ikke de yngste har referansene til å plukke opp dette. Det er f.eks. tendenser til raseskiller her, kommer litt an på hvilke magikere man møter på, enkelte mener at de som har ikke-magiske mennesker i slekten ikke er like mye verdt som andre.

   Slett
 2. Jeg har lest bøkene, og har lyst til å lese dem om igjen en gang jeg har tid.
  Jeg klikket nysgjerrig på linken til bloggposten din, lurte på hvilken Harry du mente. Må innrømme at den første jeg tenkte på var Harry Hole, men du skriver jo ikke noe særlig om voksenbøker, gjør du vel, så jeg burde ha gjettet Harry Potter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mange barne- og ungdomsbøker jeg må få med meg, at jeg ikke vet når jeg skal få tid til å prioritere det som er mer myntet på voksne ;) Potter er nok mer interessant for meg enn Hole, du har helt rett i din konklusjon.

   Jeg forstår at du vil lese serien på nytt, det er helt sikkert andre ting en legger merke til når man alt har lest serien tidligere.

   Slett
 3. Jeg leste de fire første bøkene i serien, mens så ga jeg opp. Jeg likte bok tre: Harry Potter & fangen fra Azkaban. Etter bok fire orket jeg ikke å lese flere Harry Potter bøkene. Jeg ble bare ikke bitt av basillen av mange andre, så jeg blir nok aldri Harry Potter fan:/

  SvarSlett
  Svar
  1. Du leste omtrentlig så langt som jeg er i serien nå du da, Ina. Jeg lar meg selv bli helt oppslukt i stemmen til Stephen Fry og den magiske stemningen på Hogwarts jeg da.

   Slett
 4. *som mange andre, skulle det stå, haha:)

  SvarSlett
 5. Jeg har lest kun bok 1, og det er den eneste filmen jeg har sett også. Men jeg har en plan om å lese de andre også :) Så du er ikke alene Mari, om å ikke ha lest dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er med andre ord i godt selskap. Selv har jeg vel sett fire av filmene, og jeg har klart å unngå å få vite noe særlig om hvor ferden går videre, så resten av serien er heldigvis ganske blanke ark for meg. Jeg gleder meg til å lese videre, og til å se resten av filmene.

   Slett
 6. Läste hela serien i den takt böckerna kom ut - men på slutet blandades de ju med filmer som kom också så berättelsen fick ingen röd tråd i min stackars hjärna. Så, i Julas såg jag filmerna i rätt ordning och snart ska jag börja läsa om böckerna :) Känns som en trevlig sysselsättning. Ser fram emot det - men undrar om jag kommer tycka bättre om böckerna eller filmerna!
  Varför gör jag detta? Jo, för att jag i augusti ska till London och se den 8:e berättelsen på teater :) Då gäller det att ha koll på berättelsen fram till nu, antar jag!
  Önskar dig en skön helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer sikkert til å bli en magisk stund på teateret, Eva! Jeg håper du for en strålende opplevelse i august, og at du finner den røde tråden når du får både bøkene og filmene i riktig rekkefølge. Så langt holder jeg en knapp på bøkene selv, etter å ha lest ferdig de tre første.

   Slett
 7. Jeg er Harry Potter-fan! Bøkene ble lest for ungene etter hvert som de kom ut, så ble både jeg og Inge hektet. Det har vært en fantastisk lese- og filmopplevelse som vi har hatt sammen som familie. Vi har ofte Potter-maraton i julen hvor vi ser alle filmene. Love it! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller Inge og jeg ... Der våknet norsklæreren i meg.

   Slett
  2. Det høres virkelig koselig ut, Inger Johanne :D Jeg har kjøpt den illustrerte utgaven av den første boken til K, så kanskje jeg får lurt han til å bli litt nysgjerrig på mer enn bare filmene. Det er jo en fantastisk verden å forsvinne inn i.

   Slett
 8. Jag har läst den både som vanliga böcker och hört ljudböckerna (i "din" inläsning), men det finns nog många andra böcker som jag inte har läst trots att "alla andra" har det. :)

  SvarSlett
 9. Jeg leste bøkene først etter at siste filmen kom ut, så jeg var litt treig jeg også :-P

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.