RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 15. januar 2017

En smakebit på søndag - Sitater jeg har samlet på

Enkelte ganger når jeg leser så skriver jeg ned sitater i en bloggpost. Nå hadde jeg noen liggende som jeg gjerne vil dele med dere. Et par alvorlige sitater og et ganske så humoristisk et.
Selv om boken Burial Rites er inspirert av en faktisk hendelse i islandsk historie, så er der noe mer og universelt sant som Hanna Kent skriver om. For meg handler det om hvordan vi behandler andre mennesker. Noen ganger er det "uskyldig prat", men for den det gjelder kan det få varige konsekvenser:
Everything I said was taken from me and altered until the story wasn’t my own. 

It was only later that I suffocated under the weight of his arguments, and his darker thoughts articulated. It was only later that our tongues produced landslides, that we became caught in the cracks between what we said and what we meant, until we could not find each other, did not trust the words in our own mouths.Det neste sitatet, eller kanskje jeg går over en grense her nå og dette er et utdrag, er fra Are Kalvøs Ny grunnlov. Ei bok jeg virkelig vil anbefale til alle som er over nivået uinteressert i politikk og samfunn og som generelt er glad i en god latter. Vær så god:

Hvis det lar seg gjere å finne ein vanvittig bra diktator som alle likar, som er folkekjær og klok og hev sunne meningar. Hadde det ikkje då vært greit å prøve diktatur? Iallefall i ein periode, og iallefall hvis vi hadde ein vei ut. Hvis vi angre kunne vi avsette diktatoren etter fire år og gå tilbake til det gamle systemet. Då kan det kanskje ikkje kallast diktatur, men de forstår ka eg meinar. Folk sier gjerne at dei ønskar seg ærlege og handlekraftige politikarer som gir konkrete løfter  og gjennomfører det dei lovar.  Men i eit demokratisk system så må du jo alltid forhalde deg til kva alle andre meinar. Derfor er det jo ikke slik at du berre kan bestemme deg for å gjennomføre alt du lova. Ein god diktator derimot kan det. Det ville selvfølgelig vere vanskelig å finne ein slik diktator, men om me hadde finni ein slik hadde det vore litt interessant å prøve. Dei fleste av oss hev jo aldri prøvd diktatur. Litt eventyrlysten bør man være. Eg har har høyrd at man bør prøve alt i livet ein gong untatt incest og folkedans. Eller la meg spørre på ein annan måte, kor demokratisk er du? Kan det bli for mykje demokrati?

Hender det at du sparer på gode sitater? 


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

30 kommentarer:

 1. jag samlar alltid på citat. jag river ut ur tidningar och skriver av från böcker

  SvarSlett
  Svar
  1. Sitater kan være både inspirerende og tankevekkende (eller bare morsomme) , fint å ha :)

   Slett
 2. Citat markeras i böcker - jo, jag har hundöron och blyerts anteckningar - och, kan hända, skriver även ned dem i min anteckningsbok :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er litt vågal du, Eva, som skriver og bretter i bøkene dine ;)

   Slett
 3. Ja, jeg sparer på sitat, i mobilen på papir :-) Det du har med fra boken Ny grunnlov gav meg dagens sitat :-)
  God söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kan det hende at du vil like resten av boka, det kan være mye fornuftig i humor og ironiske utsagn. Jeg håper du har en flott søndag!

   Slett
 4. Kul att smakebiten är tillbaka. Nej citat spara jag sällan på en jag brukar köpa böcker med bra citat i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan også være fint å ha. Jeg sparer nok mest på sitater som kladd til blogginnlegg mens jeg leser. På ting som på en eller annen måte gir meg inspirasjon til å kommentere videre :)

   Slett
 5. Har en liten bok där jag skriver upp citat emellanåt.

  SvarSlett
 6. Intressanta citat. Det sista där i synnerhet. Jag är förstås för demokrati, men ibland på jobbet så längtar jag efter beslut som inte behöver diskuteras i all oändlighet innan de fattas. Och efter...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forstår hva du mener, det er ikke alltid det er praktisk eller mulig å ha demokrati på enhver avgjørelse som skal tas på en arbeidsplass.

   Slett
 7. intressant med olika begraningsriter... själv ska jag inte ha någon grav.

  SvarSlett
  Svar
  1. inga hundöron... men samlar på bra citat.

   Slett
  2. Det er jo noe vi kan velge, men ikke alle har et reelt valg. Boken handler mer om en kvinne som er eller ikke er uskyldig dømt, og venter på sin endelige dom. Mens hun er i forvaring hos en islandsk familie får vi fortalt kvinnens historie, mens vi observerer hvordan hun oppfører seg i tiden etter hendelsen.

   Slett
 8. Hehe, stilig sitat (/utdrag) fra Are Kalvøs bok! Det hadde jo vært fint om det var så lett å bare prøve ut ulike styresett. Selv om det her er ment litt useriøst er det jo viktig å holde debatten om slike ting i live, for man kan ikke forvente at vi i alle framtid bare godtar at den måten vi har det på nå nødvendigvis er den beste. Takk for smakebiter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Are Kalvø er morsom, på samme tid er det en del kritikk og ironi i han skriverier. Jeg liker det. Enig med deg, vi må evne å se at vi alltid har ting som kan forbedres.

   Slett
 9. Jag har många gånger tänkt att jag ska börja spara på citat jag fastnar för men det är väldigt få gånger jag har gjort något av det. Kanske kan vara något för 2017? Har du förresten frågat "Kris" om boken han tyckte så mycket om kan passa att läsas högt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror han, og han håper virkelig at 8-åringen vil like historien :)

   Slett
  2. Då ska jag se efter på biblioteket. Tack!

   Slett
 10. Jo, jag sparar på speciellt bra citat, jag har en blommig bok där jag skriver upp dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er hyggelig å se tilbake på :)

   Slett
 11. To ganske tøffe og ett stilig sitat i dag :-) Jeg sitter med barnelitteraturen så i dag får sitatet komme derfra :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gleder jeg meg til å lese i kveld :)

   Slett
 12. Bare hyggelig, Johanna. Håper du har en fin søndag :)

  SvarSlett
 13. Roligt med citat av olika slag, skrev ner en hel del förut men numera blir det av någon anledning inte av. En mörderska bland oss (Burial rites)är väldigt intressant och bra! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant at det er en god bok. Den kommer jeg nok til å huske en stund. Det blir spesielt gripende når det er basert på en sann historie, også er det rart med alle saker som det aldri egentlig blir funnet noe skikkelig svar på.

   Slett
 14. Alltid mange interessante smakebiter å finne her på søndager. Vurderer å slenge meg med en gang igjen snart for har vært så a-sosial i det siste:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være fint å slenge seg med en gang i blant, om så bare for å si titthei, her er jeg og bloggen min :)

   Slett
  2. Det er jo alltid hyggelig å hilse på slik at man ikke blir helt utenfor;) Så skal prøve å slenge meg på i løpet av januar:)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.