RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

tirsdag 24. januar 2017

Med asperger ute i "den virkelige verden" - Marcelo in the Real World av Francisco X. Stork

Nå er det slutt på spesialklasser og "dilling", det mener foreldrene til Marcelo. Det er på tide at han møter den "virkelige verden".Marcelo er 17 år, og han har Aspberger syndrom. Hele livet har han gått på spesialskole, han føler seg trygg og trives der, men nå har foreldrene bestemt at Marcelo må prøve seg i, det de kaller, "den virkelige verden". Marcelo får seg sommerjobb i postrommet i farens advokatfirma.

Francisco X. Stork har valgt å fortelle denne historien på, gjennom Marcelos øyne og hans betraktninger av verden. Marcelo ser, lytter og observerer med et blikk som gir fortellingen noe eget, en innsikt inn i hvordan verden og menneskene i den kan fortone seg for en med Asperger.

Mennesker med Aspergers er mennesker med normal intelligens, som i de fleste tilfeller lever normalt liv. Syndromet kan innebærer ekstra utfordringer som problemer med språkforståelse og samhandling, men det finnes også de som i tillegg til utfordringene har fantastiske evner som god hukommelse og en unik evne til å spesialisere seg innenfor et tema h*n brenner for. Det er flott at vi får ungdomsromaner som dekker mangfoldet som finnes hos oss mennesker, det er jeg helt sikker på at vi behøver mer av.

Forfatteren Francisco X. Stork ble født i et kloster i Mexico. Moren var i klosteret fordi ingen måtte vite at hun skulle ha et barn, Franciscos bestefar var redd for familiens rykte. Francisco skulle adopteres bort, men moren ombestemte seg og beholdt Francisco. Les mer om hans historie her. Forfatteren flyttet til USA som barn, der har han arbeidet som advokat fram til han pensjonerte seg i 2015. Marcelo in the Real World er en av seks romaner som forfatteren har skrevet så langt.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

6 kommentarer:

 1. Denne må jeg lese! Har selv en datter som skal utredes for Asperger, så jeg kjenner at dette er et interessant tema.

  SvarSlett
 2. Enig i at dette er er interessant tema. Har et barnebarn med autisme, og da blir det ekstra fint å lese litteratur som omhandler barn med samme diagnose.

  SvarSlett
 3. Denne høres veldig interessant ut! Jeg ble veldig interessert i å lese mer litteratur om personer med aspergers etter at jeg leste "Derfor hopper jeg". Vi trenger absolutt mer litteratur som dette her i verden :)

  SvarSlett
 4. Dette er et utrolig spennende og viktig tema, så denne boka må opp på leselista. Nydelig omslag, forresten!

  SvarSlett
 5. Denne kunne jeg tenke meg å lese. Takk for tipset

  SvarSlett
 6. Tack för boktipset! Den här b oken ligger nu i min att-läsa-lista!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.