RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 19. februar 2017

Virkelighetens reality show - En smakebit på søndag

Hva har jeg lest siden sist? Jeg har lest ut en ungdomsbok, jeg har fortsatt med en krim, men mest av alt har jeg lest artikler om og tweets av Donald Trump.


Skjermdump: Twitter

Noen ganger overgår virkeligheten fiksjonen. Det er fascinerende, ekstremt skremmende og urovekkende å lese hvordan den amerikanske presidenten nå langer ut mot mot pressen. I et forsøk på å få folket til å mistro media, i et forsøk på å overbevise om at sannheten kommer fra presidenten og at pressens funksjon er verdiløs. Det er skremmende at en så mektig person bruker så mye krefter på å undergrave den etablerte pressen. Vi ser lignende tendenser her i landet, det er en farlig for oss alle om journalister knebles og/eller trues.


Tidligere i år leste jeg en god omtale av Ingar Johnsruds andre krimroman, Kalypso, på bloggen ebokhylla mi. Jeg bestemte meg derfor for gjøre et forsøk med forfatterens debut, Wienerbroskapet.

Det kom lys i entreen da de ringte på. Et øyeblikk etter dukket en ung, rødhåret mann med kokkebukser opp. Han stirret spørrende på dem gjennom ruten.
"Gjester?" mimet han, uten å gjøre tegn til å åpne. Fredrik holdt ID-brikken inntil glasset.
"Po-li-ti."
Nattevakten slapp dem inn, og ruslet uanfektet mot resepsjonen. "Det er ikke noe action her i natt. Bare turister."
   Etterforskerne så på hverandre med hevde bryn.
       "Hva mener du?"spurte Fredrik.
Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Følger du med nyhetene om dagen eller vil du helst stenge verden ute med ei god bok?Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

7 kommentarer:

 1. God morgen! Wienerbrorskapet har jeg lest, og husker at jeg likte den godt. Har ikke fått med meg at han har kommet ut med ny bok, så den må jeg ta en titt på. Håper du får en flott søndag Mari!

  SvarSlett
 2. Trumps alla uttalanden - jag läser och läser och blir bara mer frustrerad. Kanske läser man dem för att det är svårt att tro att någon i hans position kan uttrycka sig som han gör ... för egentligen skulle det nog vara bäst att låta bli att läsa?
  Och; Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 3. Jeg venter liksom fortsatt på at noen skal komme frem og si "Lurte dere!", og at alt dette Trump-oppstyret bare var en genial spøk. Det er utrolig at en slik aggressiv tulling har blitt president. Takk for smakebiter, og god søndag!

  SvarSlett
 4. Följer också vad Trump gör med bävan, känns som vad som helst kan hända. Var ju skeptisk till det republikanska partiet redan innan (efter Martin Gelins bok Den amerikanska högern), men att de inte reagerar mer skrämmer nog nästan värst. Att makten är värd den babblande babianen...

  SvarSlett
 5. Håller verkligen med dig om att verkligheten överträffar dikten just nu. Trump är som en dålig tv-serieskurk. Tyvärr med väldigt mycket mer makt.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.