RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 13. august 2017

Shadow Scale - En smakebit på søndag

Et av lesemålene mine for 2013 var å lese Shadow Scale, Rachel Hartmans oppfølger til boken fantasyboken Seraphina, nå har jeg endelig fått begynt på den. Det er et eller annet som sier meg at jeg ikke behøver å bruke tid på å skrive leselister for meg selv...Som du kanskje la merke til så lytter jeg til boken, bildet du ser er hentet fra Audible appen min. Det tar litt tid å komme inn i historien igjen, det må jeg innrømme. Det er jo faktisk nesten fire år siden jeg leste første bok. Det er ikke ideelt når det blir sånn.

Første bok husker jeg det tok lang tid før jeg var inn i, så nesten umerkelig var jeg totalt hekta og skuffet da det ikke var så mye som en side igjen. Det håper jeg er tilfellet for Shadow Scale også, at den bygges sakte opp og at karakterene sniker seg inn i hjertet mitt når det har gått litt tid inn i boken. Egentlig burde jeg kanskje lest første bok på nytt, men det har jeg ikke ork til nå.

Her er en smakebit:

Eskar touched down on the tower top and paused with wings extended, a living shadow against the sky. I had dealt with dragons — I was half-dragon — but the sight still raised hairs on the back of my neck. Before our eyes the fangy, scaly darkness furled and contracted, cooled and condensed, folding in upon itself until all that remained was a statuesque, short-haired woman, naked on the icy tower top.
Er du flink til å følge dine egne leselister? Eller kanskje du ikke setter deg lesemål i det hele tatt, men kun leser etter innfallsmetoden? Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

17 kommentarer:

 1. fortsätt trevlig sommar, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. I dag må jeg prøve meg på en smakebit igjen. Nok å ta av. Du spør om vi følger egne leselister. Det er for vanskelig, syns jeg, da det alltid dukker opp nye tips om bøker fra media eller andre bokbloggere, som MÅ komme innimellom! Jeg har egen bokhylleplass for bøker som skal leses, og noterer nesten daglig ned nye bøker jeg skal skaffe meg på et eller annet vis. Biblioeket er flittig brukt, ikke minst på nett. (EbokBib)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig i at lister er for vanskelig av samme grunn som deg.

   Slett
 3. Va kul att smakebiten är tillbaka igen.

  SvarSlett
 4. Så trevligt med smakbitar igen. Din fantasybok har jag inte hört talas om tidigare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg anbefaler gjerne første bok i serien, Seraphina :)

   Slett
 5. tack för smakebiten! ingen bok jag känner igen. kul att du är tillbaka

  SvarSlett
 6. Tack för smakebiten, jag är äntligen med för första gången.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, velkommen skal du være :)

   Slett
 7. Jeg er ikke noe flink med leselister. Selv om jeg lager oversikter over hva jeg gjerne vil lese er jeg alt for mye en impulsleser til å kunne skrive ned hva jeg skal lese neste gang.
  Det gjør noen ganger at jeg kommer i samme situasjon som deg. Det vil si at jeg ikke helt husker bok 1 når jeg begynner på bok 2 :-) Når serien har vist seg å være veldig bra leser jeg den noen ganger om igjen for å få med meg det jeg hadde glemt første gang :-)
  Ha en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg "jukser" gjerne litt da, og leser anmeldelser, med spoilere gjerne, av boken jeg ikke lenger husker så godt.

   Slett
 8. Tack för smakbiten - kul att den är tillbaka igen!
  Jag började göra läslistor, men det fungerade inte alls. Jag har en vag aning om vilka böcker jag lovat att läsa under en viss period, och försöker prioritera de böckerna. Men i möjligaste mån väljer jag efter humör.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er oftest det som fungerer best for meg også. Er jeg i feil humør så kan det hende jeg legger fra meg en bok jeg ved en annen anledning hadde elsket å lese.

   Slett
 9. Kul att du är tillbaka med smakbitarna. Boken är ny för mig, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Trevligt att smakbitarna är tillbaka igen! Jag har en läslista men det dyker hela tiden upp nya böcker på den där listan så den fylls på betydligt snabbare än den betas av och sen hinner jag ju läsa böcker innan jag plitat ner att jag vill läsa just den boken...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir altså den kjente never-ending-reading list du har der da ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.