RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 28. april 2019

Velkommen til Gotham - En smakebit på søndag

Gotham Academy - bare en helt alminnelig skole eller?

Du husker vel hvem som bor i Gotham? Bruce Wayne, selveste Batman. Byen er selvsagt mer enn bare Batman, det ligger for eksempel en veldig populær skole der, Gotham Academy. I denne serien følger vi en av skolens elever,Olive Silverlock, og vennene hennes.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Calamity er den andre samlingen av historiene om Olive og gjengen. Dette er en serie som gis ut månedlig, men jeg kjøper samleutgavene fordi jeg liker å ha alle historiene er tilgjengelig i en utgave. Det er en stund siden jeg leste første bind, men nå som tenåringen har slukt den så ble det brått litt mer nødvendig å få oppfølgerne i hus. Jeg syns det er skikkelig bra at han har litt lesestoff på engelsk som fenger, det gir mye både i form av leseropplevelser og av underholdning, og ikke minst viktig språkinnlæring.

I dag er smakebitene fra meg bilder, det er en av skolens yngste elever som har skrevet et dikt om en hendelse på skolen, som skal leveres inn som en del av skolearbeidet. Det er kanskje ikke så vanskelig å se at jenta har god fantasi, selv om det faktisk skjer mye rart på skolen.Jeg har vært litt treg med smakebitene i dag, årsaken er rett og slett at ting tar litt lenger tid om dagen. Hodet henger ikke helt med, jeg er forkjølet i tillegg til at jeg er sterkt plaget med allergi om dagen. Jeg vil beskrive det som et slags usynlig handikap, det kan være vanskelig å sette seg inn i hvordan det oppleves hvis en ikke selv har følt det på kroppen. Jeg er allergisk mot mange typer pollen, og begynner med medisiner i februar hvert år og tar det til utpå høsten en gang. Bjørkpollenet er det jeg er aller mest allergisk mot (resten blir småtteri i forhold). Jeg blir så utrolig sliten i tillegg til de vanlige allergiplagene, og jeg er lettere irritabel og alle følelser generelt blir litt forsterket. Det er for eksempel lett å bli ty til tårene når du aldri ha fått vært med ungene når de har tatt fram sykkelen(eller lært å sykle) på våren, for meg som forelder føles det ufattelig trist. Det er selvsagt ikke verdens undergang, men i perioder har det stor negativ effekt på livskvaliteten.

Sånn ser jeg ut når jeg stikker hodet ut av ytterdøren om dagen, masken hjelper så jeg ikke dra så mye pollen inn i nese og hals:


  

Nok om meg. Jeg ønsker dere alle en flott søndag, med vakkert vær og gode bøker!
Hvis dere har fint vær, og ikke er allergiske, så kos dere litt ute i vårværet for meg også :)


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

13 kommentarer:

 1. Det var fine tegninger. Jeg leser mye tegneserier og den stilen som er i smakebiten din er en av mine favoritter. Fine farger og litt navistisk :-)
  Jeg er veldig glad jeg ikke er så plaget med pollen at jeg må gå med maske. JEg føler hver vår at det er ille, men så ille er det ikke.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg orker ikke engang å være ute, det er bare hvis jeg må kjøre ungene. Har vært hos spesialist for flere år siden, fikk da mer riktige medisiner og doser, det hjalp en del, men ikke nok. Burde fått ut fingeren og kommet meg tilbake dit for en ny test og vurdering av allergivaksinasjon. En ting er iallfall sikkert og det er at jeg ikke har blitt bedre av å bli eldre, heller tvert i mot.

   Uansett hvor sterk eller svak allergi, det er en utrolig plagsom lidelse, så alle som kjenner på det har min fulle sympati.

   Slett
 2. Trevligt med Gotham, inte läst tecknade serien men kollar på Gotham som TV serie. Pollen kan vara väldigt jobbigt, behöver inte gå med mask, men känner av det extra mycket i år. Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler med deg, det er slitsom uansett. I år er det vel ekstra mye pollen, iallfall her i Norge, fordi fjorårets vår og sommer var så bra, det er kanskje ganske likt hos dere i Sverige også?

   Slett
 3. Så jobbigt för dig Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att vara allergisk mot pollen. Tack för smakbiten. Trevlig söndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så deilig! Da er det bare å nyte tiden vi er inne i nå til det fulle. Jeg unner ingen å være allergiske, verken mot dyr. planter eller mat :)

   Slett
 4. jag har förstått att det är väldigt jobbigt att vara pollenallergiker. och det verkar bli allt vanligare.

  SvarSlett
 5. Jag är dålig på att läsa serier, försöker ibland, denna bok hade fina teckningar, för vuxna är ofta teckningarna inte alls roliga och då försvinner läslusten. Stackars dig som har så jobbigt med pollen. Många lider även här. själv är jag inte drabbad. Masken ser lite häftig ut, hoppas den hjälper något Ha en fin söndag o tack för smakbit

  SvarSlett
 6. Även vad gäller pollenallergi verkar en del bli hjälpta av att utesluta socker och gluten i maten, hur konstigt det än kan låta. Men värt att testa i varje fall, om man nu inte redan gjort det. Själv klarat mig från allergier, men alltfler verkar ju få den sortens problem.

  SvarSlett
 7. tråkigt med allergi, tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Det är aldrig kul med allergier, och du verkar svårare drabbad än de flesta! Hoppas masken hjälper, och sen kan du ju alltid vara inne och läsa istället.

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten - fina bilder!
  Allergier är ju alltid jobbigt (det har vi i familjen) men pollenallergi måste vara värre än det mesta. I år verkar det vara en riktig explosion, t.o.m. jag får känningar. Hoppas masken fungerar!

  SvarSlett
 10. Fy så jobbigt att vara så allergisk mot pollen. Även jag har känt av det mer än vanligt i år.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.