RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 24. november 2019

I den mørke novembernatten - En smakebit


Ser du hva vi leser i høstmørket?

Jeg og snart 9-åringen er i gang med andre bok om Harry Potter, nemlig Harry Potter og mysteriekammeret av J.K. Rowling. Det er andre gangen jeg leser boken, første gang hørte jeg lydboken opplest av Stephen Fry, det var helt magisk. Som høytleser gjør jeg mitt beste, og håper jeg gjør lytteopplevelsen litt magisk for henne iallfall.

Bonus denne uken, ukens bok er så stor at jeg ikke kan legge den bort på et sted hvor jeg ikke finner den igjen. Vi leser forresten utgaven som er flott illustrert av Jim Kay.

Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene, og da går vi faktisk inn i desember dere! Julen kommer fort nå.

Men før julekalendere, julekos, julestas og julemas, så kommer en smakebit fra Harry Potter. Han har ikke hatt det så morsomt om dagen stakkars. Harry har nemlig ikke hørt fra vennene sine hele sommerferien, men ikke fordi de hadde glemt ham. Ikke nok med det den onde onkelen og tanten hans bestemte seg for å holde ham fanget, låst inne på et rom. Takk og pris så kom Ronny og brødrene hans til unnsetning, kanskje resten av feriedagene blir helt ok før nye eventyr og farer lurer på Galtvort? ;)

Harry fikk sjokk første gangen han så seg i speilet over peisen på kjøkkenet, og det brølte: "Stapp skjorta ned i buksa, din lurvefrans!" Gravgespenstet på loftet ulte og klirret med vannrør hver gang han syns det ble for stille, og små eksplosjoner fra rommet til Fred og Frank ble regnet for helt normalt. Men det som slo Harry som det aller uvanligste ved livet hos Ronny, var hverken det talende speilet eller det klirrende gespenstet. Det var det at det virket som alle der likte ham.

Jeg kjenner jeg får vondt i hjertet av sitatet, selv om dette er eventyr, så finnes det barn der ute som faktisk opplever det at ingen av de som faktisk burde vært glad i dem er det, akkurat som for Harry, som her endelig fikk være hos noen som satte pris på ham.

Ha en flott siste søndag i november!


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter





Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

9 kommentarer:

  1. Så koselig dere har det, jeg er sikker på at lesingen din er helt på høyden. Lykkelig førjulstid Mari, jeg kan si deg at det ikke er like koselig uten barn i huset :)

    SvarSlett
  2. Tack för smakbiten. Jag läste först HP själv, sen när barnen blev äldre läste jag hela serien högt för dem. Var en härlig upplevelse, och som att se nya saker i böckerna.

    SvarSlett
  3. Jag har inte läst alla Harry Potter böckerna än.

    SvarSlett
  4. Nej, han hade det inte för roligt i livet i sina yngre dagar, stackars Harry. Fint att få se en snutt på norska. Jag har nog bara läst de fyra första, tror jag. Har nog tänkt att jag ska lyssna på dem igen eftersom alla säger att Stephen Frys inläsning är så fantastisk. Ha en fin söndag!

    SvarSlett
  5. Borde nog verkligen åtgärda att jag inte läst någon Harry Potter. :)
    Tack för smakbiten!

    SvarSlett
  6. Men heter tvillingarna Weasley red och Frank och Ron Ronny i norsk översättning?
    Tack för smakbiten!

    SvarSlett
  7. Mysigt med ljus i mörkret. Tack för smakbiten. Trevlig söndag.

    SvarSlett
  8. Men så kul att du läser högt för barnet, jag är också uppväxt med en mamma som läste högt, därför blev jag också en bokälskare! Tack för smakbit!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.