RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 5. januar 2020

Velkommen 2020 - En smakebit på søndag


2020 - velkommen skal du være

Klokken har slaget, rakettene har skyllet himmelen med sine vakre farger og høye smell(som ikke er for alle) - vi er offisielt inne i dag fem av det nye året. Måtte 2020 gi oss mange gode bøker og fantastiske leseropplevelser!

I dag har jeg lyst til å dele en smakebit fra den siste boken jeg fullførte. En nydelig liten bok som jeg leste for snart 9-åringen, vi brukte faktisk bare en dag på bokens 124 sider. Ulf Stark er for mange en meget godt kjent forfatter av både barne- og ungdomsbøker. Stark gikk dessverre bort sommeren 2017, men historiene hans lever videre. Forfatterens siste barneroman, Rømlingene, ble utgitt på norsk i fjor. Boken vi har lest er En liten bok om kjærlighet, og den var veldig fin! Hvis du fortsatt er i julemodus, om du leter etter fine julefortellinger til å lese i desember eller du bare ønsker å lese en hyggelig historie er dette boken for deg. Jeg både lo og gråt flere ganger i løpet av fortellingen, Stark er en meget dyktig historieforteller som mestrer å skrive en god blanding av humor og alvor.

Har du lest noen av Ulf Starks bøker? Hvilke er din favoritt?


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene, og da går vi faktisk inn i desember dere! Julen kommer fort nå.

Her er dagens smakebit:
Hun elsket å danse med ham. Men nå stod danseskoene i kleskottet og savnet føttene hans. Det gjorde vi også. Vi savnet hele ham.

Ha en riktig fin første søndag i 2020!


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

15 kommentarer:

 1. Ulf Stark har jag läst en del av mest när mina barn var små, sedan filmatiserades hans Dårfinkar och dönickar.

  SvarSlett
 2. Neste uke er det ikke desember ;)

  SvarSlett
 3. Jag har läst några böcker av Stark men har inte någon direkt favorit. Tack för smakbiten och god fortsättning på 2020!

  SvarSlett
 4. Godt nytt år Mari! Ulf Stark har jeg ikke lest, så takk for smakebit. Årets første søndag regner bort her i Bergen, men det var meldt tidlig, så vi har forberedt oss (og gledet oss) til en innedag. God søndag!

  SvarSlett
 5. 'Rymlingarna' läste jag för 8-åringen under förra året. Jag har nog - pinsamt nog - inte läst någon annan. 'Dårfinkar och dönickar' gillade jag när den gick på tv och här sänds 'Kan du vissla Johanna?' varje jul.
  Och nu när jag allt som oftast retar mig på dåliga översättningar, måste jag passa på att påtala att Ulf Starks fru Janina Orlov är en ypperlig översättare finska-svenska. God fortsättning!

  SvarSlett
 6. verkar vara en trevlig bok, ha en fin söndag!

  SvarSlett
 7. Ulf Starks sista bok Rymlingarna är jättefin:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/rymlingarna-av-ulf-stark.html

  SvarSlett
 8. Jeg har lest Da pappa viste meg verdensaltet. Det er en virkelig nydelig billedbok. Jeg har ikke noen små å lese til lenger, barnebarnet og jeg holder nå på med Harry Potter, så da går jeg glipp av nye, fine, barnebøker.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 9. Kan inte minnas om jag läst något av Stark till min dotter, det var ju så länge sen, hon är över fyrtio nu. Tack för smakbit, ha en fin söndag

  SvarSlett
 10. Inte läst något av författaren. Fin liten smakbit.

  SvarSlett
 11. Stark är fantastisk, fin smakbit.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten. Inte läst något av författaren, dåligt orienterad när det gäller barnböcker av senare tillkomst. ;)

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten. Märkligt nog läste vi inte Ulf Stark när barnen var små, jag ser att han har en lång produktion ända sen 60-talet.

  SvarSlett
 14. Jo, jag har läst några böcker av Ulf Stark. Gillade både boken och serien Dårfinkar och dönickar när jag var barn.

  SvarSlett
 15. Jag har nog läst lite av varje av Ulf Stark men Dårfinkar och dönickar är nog den jag minns bäst!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.