RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

mandag 27. april 2020

Om bok: Night Film av Marisha Pessl

Night film er fiksjon som forsøker å lokke deg til å tro at den er en historie fra virkeligheten.  Av og til måtte jeg minne meg selv om at det var en roman, at den myteomspunnede filmskaperen i denne romanen ikke var ekte.Everyone has a Cordova story, whether they like it or not.

Maybe your next-door neighbor found one of his movies in an old box in her attic and never entered a dark room alone again. Or, your boyfriend bragged he’d discovered a contraband copy of At Night All Birds Are Black on the Internet and after watching, refused to speak of it, as if it were a horrific ordeal he’d barely survived.

Et selvmord får gravejournalist Scott McGrath til å plukke opp en gammel sak. For fem år siden dro arbeidet med saken journalistens gode rykte ned i gjørma. En ung pike endte sine dager på tragisk vis. Hun var datteren til den legendariske filmskaperen Cordova. Cordova er kjent for sine grusomme kultgrøssere. Filmene er en fremstilling av hva mennesker kan gjøre når de står ved kanten og vet at avgrunnen, med alt det ukjente det innebærer, ligger foran dem. Kanskje er tiden inne for å grave videre for McGrath? Hva er egentlig sannheten om Cordova? Hvorfor har han ikke vist seg i offentligheten på over 30 år?

Det er ganske lenge siden jeg leste boka(faktisk hele fem år siden), men den må nevnes her, det har den fortjent! Jeg hadde kladdet litt på et innlegg den gangen jeg leste boken, nå var det på tide å få det ut på bloggen. For dette er en roman jeg fremdeles husker godt. Boken er oversatt til norsk, Nattfilm er den norske tittelen. Mitt eksemplar ble kjøpt i butikk som hadde "kjøp en og få bok to for halve prisen"-tilbud. Nightfilm var verdt full pris and then some.

Denne boka er spennende og de 640 sidene er lettleste. Sidene er i blant krydret med utklipp og bilder også videre. Det er en stemning mellom permene, som selv på den varme sommerdagen jeg leste den fikk meg til å hoppe skikkelig i stolen da en trekk blåste igjen døra. Skremte nesten vettet av meg. Jeg var like besatt av saken som bokens hovedperson, hva er virkelig og hva er ikke? Herlig underholdning!

Secrets—even in hardened criminals, they were just air pockets lodged under debris at the bottom of an ocean. It might take an earthquake, or you scuba diving down there, sifting through the sludge, but their natural proclivity was always to head straight to the surface—to get out.

Andre bloggere om boken:
Bokmerket

2 kommentarer:

  1. Spennende omtale Mari, artig at du greier å blogge fem år etter du har lest boken. De hadde den ikke på eBokBib, men jeg står i kø på biblioteket, det kan bli en langvarig kø å stå i :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hjelper å ha noen notater liggende. Ser forresten i arkivet at det ikke er første gangen jeg blogger i lang tid etterpå, i 2008 skrev jeg en anbefaling av ei bok jeg leste i 2003 faktisk. Så gøy at du har satt deg i kø, jeg håper boken faller i smak, Tine!

      Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.