RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 27. september 2020

Molly Moon - En smakebit på søndag

                                 Jeg føler at jeg leser så utrolig lite om dagen, for meg selv, men jeg leser mye for datteren min. Akkurat nå holder vi på med Molly Mooons utrolige bok om hypnose av Georgia Byng. Boken er arvet fra noen eldre kusiner(en gang kjøpte i julegave av oss, veldig hyggelig at den nå kan glede vår datter også). Ellers er det podcaster om rydding og organisering som jeg lytter mest til om dagen.

Jeg har havnet på ryddekjøret. Om en liten stund har vi kanskje gått gjennom alt vi har i huset, spesielt garderobene har fått gjennomgå. Føler ikke det er mye om å gjøre før jeg kan kalle både meg og resten av familien minimalister hva klær angår, og det er så utrolig deilig. Det er ingen tvil, med en snart 10-åring og en 15-åring i huset så er mye av det jeg føler som kaos faktisk klær. Så det er helt logisk at jo mindre vi har, jo mer ryddig er det. Nå holder jeg på med alle skolepapirene og bøkene som jeg har spart på for ungene. Det er vanskelig å kvitte seg med noe når jeg tenker på hvor mye tid de har lagt ned i det, men sparer vi på alt så blir jo ingenting spesielt. Tanken er å lage en minneboks til hver av de, som de enkelt kan ta med seg videre når de en gang blir voksne og skal ut av huset. 

Er du en som sparer på ting og får litt vondt i hjertet av å kvitte deg med det eller har du null problemer med å finne ut av hva som er verdt å beholde og kaster lett resten?

Vel nok om meg og min dille om dagen, la oss finne ut av hva Molly Moon holder på med. Hun har vokst opp på et barnehjem, og nå er hun ute på kjøretur med den sinte kokka fra hjemmet. Historien så langt har vært fengende både for liten og stor.

Å kjøre med Edna var på sitt beste ikke noen behagelig opplevelse. Da hun trampet på gasspedalen og fikk bakhjulene på Mini-en sin til å sparke opp grus, tok Molly på seg sikkerhetsbeltet. Det lot til at ikke Edna var helt "med". På veien til Briersville kjørte hun med et svært egenartet uttrykk i ansiktet - som om noen nettopp hadde sluppet en isbit ned i kjolen hennes.

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

6 kommentarer:

 1. Ser for meg "isbit ned i kjolen uttrykket" :) Og ja, jeg er helt enig med deg å organisere kaoset og kvitte seg med myyyye, er utrolig deilig. Vi flyttet for 1,5 år siden fra stort til lite, og har ikke savnet en ting :)
  Ha en super søndag Mari!

  SvarSlett
 2. Känner igen boken från jobbet. Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
 3. Ingen barnboksläsning här, är mellan vuxna barnbarn och väldigt små barnbarnsbarn. Längtar dock till sagostunder. Tack för smak, trevlig söndag

  SvarSlett
 4. Jag läste The Curated Closet av Anuschka Rees för några år sedan och gjorde en total genomgång av garderoben. Jag har dock aldrig varit en sådan som köper mycket kläder. Ett tag testade jag capsule wardrobe men eftersom jag har så lite kläder så använder jag nu istället det jag känner för. Nu köper jag extremt sällan nya kläder och bara på second hand eller etiskt producerat (förutom träningskläder och underkläder). Känns jätteskönt!

  SvarSlett
 5. Jag har jättesvårt att slänga saker, men har faktiskt blivit bättre på det. Vi flyttade till lägenhet 2016, barnen var 14 och 16 då, och det var nyttigt för oss alla att gå igenom saker och göra oss av med en hel del. Lite för mycket känns det som ibland, vi saknar en del. Men det gjorde också att det nu är enklare att göra sig av med saker. Allt utom böcker då...

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.