RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 17. oktober 2020

Apokalypsen fortsetter - En smakebit på søndag

                                 Pandemien vi alle befinner oss i om dagen har vært en varslet helsekatastrofe. Det er mange år siden det ble lagt fram forskningsrapporter som advarte og oppfordret land om å være beredt på at en eller annen form for pandemi ville komme. Ingen visste akkurat hva som ville komme, men sannsynligheten for at noe kom til å skje skulle være stor. Få land, om noen, var beredt.

Da er det ekstra interessant å lese bøker hvor forfattere tydelig har fulgt med, og allerede for mange år siden har vært inne på temaet. Vivian versus the apocalypse handler ikke egentlig om en pandemi, men det nevnes også her, i en bok som ble skrevet for sju år siden, om at landet fortsatt ikke har kommet ut av unntakstilstanden etter forrige pandemi. Ja, det er fiksjon, men det er fortsatt interessant at dette er et tema som har dukket opp i fantasien til mer enn en forfatter i nyere tid. Kanskje følger de bedre med på hva som rører seg enn en del politikere på enkelte felter? Det finnes kanskje flere forfattere som skriver i science fiction og dystopi sjangeren som følger vel så godt med på denne typen nyheter som de som skal lede oss gjennom potensielle kriser. Ikke vet jeg, men det er ting jeg merker meg og som gjør meg ekstra interessert i temaene.

When I wake up, we're driving through the streets of New York City, a place I've never been before. I press my face to the window, but I can barely see anything - no light shines from the appartment windows and none of the lampposts are lit. Grandpa Grant is creeping through the intersections because all the stoplights are dark. The city, it would seem, has no power.
Jeg ønsker dere alle en strålende søndag! Denne søndagen så er det besøk til en gammel, kjær slektning som står på planen i tillegg til litt sport. Hva skal din søndag fylles med?
 
Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

6 kommentarer:

 1. Det er vel litt sånn, at det som hodet er opptatt av det kommer din vei? Min vei har i alle fall krysset mange tekster i det siste som på en eller annen måte har noe dystopisk over seg, fremtidsfrykt og en trussel som truer. Spennende smakebit :)

  SvarSlett
 2. Ja, de som skriver om dystopier har ju använt det här länge. Men då har man ju sett det som overkligt... Vi har tvättstuga, ska övningsköra, annars tror jag det får bli vila i soffan mest...

  SvarSlett
 3. Jag gillar apokalyptiska berättelser som The Passage-trilogin, Station Eleven etc.

  SvarSlett
 4. Jag läste om boken och den är mycket speciell. Jag brukar gilla dystopier, ska se om jag kan hitta denna, tack för smak

  SvarSlett
 5. Kände inte till boken, tror inte jag läst någon dystopi, tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Jag har läst många dystopier men inte denna.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.