RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 1. november 2020

Pustens lov - En smakebit på søndag

                                 

//Reklame//Leseeksemplar mottatt av forlaget//reklame//

Hei november,
Det er flere år siden jeg har mottatt leseeksemplar, det var en tid da jeg følte det ble for mye og det føltes som et press og det sluttet å være morsomt å lese, så jeg sa stopp. Derfor var det ganske overraskende at det lå en pakke fra Gyldendal i postkassen til meg denne helgen. Men akkurat nå, i disse tider var det akkurat det jeg trengte.

Det er ikke mye som skal til for å føle litt ekstra på glede i disse koronatider, og i dag var det en overraskende bokpakke som ga meg litt ekstra å smile for. I pakken lå ungdomsdystopien Pustens lov av Øystein Stene. Stene har fra før av gitt ut flere romaner, fagbøker og regissert både kortfilmer og skuespill. Stene allsidig kunster med andre ord. Hvis jeg har tolket informasjonen jeg har fått riktig, så holdt Stene allerede på med manuset til Pustens lov da korona kom til landet. Derfor er jeg veldig spent på hvordan resultatet har blitt, det å skrive en dystopi mens vi er midt i en pandemi må føles litt spesielt. Noe vi følte som litt uvirkelig, eller i alle fall kanskje langt foran oss i tid er ikke lenger det, nå er det en pandemi her, det er virkelig.

Boken er den første i en trilogi og handler om 19 år gamle Alm som lever i en hermetisk lukket by. Puster du inn luften utenfor, da er du ille ute og forandres for alltid. Alm står ved et veiskille og skal læres opp til å bli en gruppeleder i en arbeidsgruppe i verden utenfor. Jeg er spent på hva som venter henne der ute i verden. 
Kanskje det kan komme en ny generasjon som har muligheten til å være forvirra. Som kan holde på, studere, reise, whatever, bare utsette alt. Men det er opp til oss. Om det i det hele tatt blir nye generasjoner.
Ikke noe press på folkene i denne romanen altså(akkurat som det ikke er noe press på oss heller).

Jeg ønsker dere alle en fin søndag! Ta vare på hverandre og følg smittevernsreglene. Tenk så fantastisk det vil være om vi kan feire jul uten at avdelingene på sykehusene våre er fylt til randen med alvorlig syke av covid19. Ja, for det er faktisk det denne dugaden handler om, den handler om de som ikke tåler å bli syke og det handler om å ikke slite ut det helsepersonellet vi har tilgjengelig fordi resten av oss ikke har klart å vaske hender eller holde avstand.

Lag søndagen så fin som du kan :) 

 
Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

8 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Okänd författare för mig.

  SvarSlett
 2. Takk for kjempefint lesetips Mari, og for en flaks at forlaget følte på seg at denne vil være midt i blinken for deg. Jeg prøver også å bruke færre leseeksemplarer, men hvis køen er for lang på Bookbites, biter jeg i det sure eplet og spør om et eks.
  Ha en fin søndag Mari :)

  SvarSlett
 3. Här kommer det en strid ström av recensionsexemplar. Roligt att få, men svårt att hinna läsa. Den här boken kände jag inte till! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 4. Jag känner som du inför recensionsexemplar och läser väldigt få sådana. Boken låter intressant, hoppas den kommer på svenska! Inte för att jag inte kan läsa på norska men ändå... :)

  SvarSlett
 5. Jag skulle bli stressad om jag fick recensionsexemplar av böcker. Men denna verkar intressant, jag gillar dystopier, dock måste språket vara svenska eller engelska. Tack också för uppmaningen till att följa coronarestriktionerna tills vi är av med skiten.

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Kände inte till boken sen innan.

  SvarSlett
 7. Det er bra du påminner oss om å ta ansvar og ta vare på hverandre.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.