RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 12. desember 2020

Drøm deg bort i en magisk verden - En smakebit på søndag

Nevermoore og Morrigan Crow, det er kanskje det nærmeste du kommer Harry Potter følelsen igjen. Ja, for verden den australske forfatteren Jessica Townsend har skrevet inn mellom to permer er magisk.

                                 I 2018 dro jeg på min første tur til Nevermore, nå er jeg tilbake og det er et herlig gjenhør med Morrigan Crow og de nye vennene hennes. Det finnes noen historier som drar deg inn og nærmest lokker deg til å tro at magi er virkelig, Nevermoor-serien er slike bøker. Det minner meg om magien jeg fant mellom permene til Harry Potter, det skal sies at jeg leste HP som voksen, så jeg håper og tror begge seriene gir barn og unge muligheter til å drømme seg bort fra hverdagen. Noen minutter med virkelighetsflukt hver dag trengs, spesielt nå i 2020. Her er en smakebit fra en festdag i Nevermoor, deres svar på Halloween og Morrigans beste venn har endelig funnet en løsning på sitt kostymedillema: 
I couldn’t decide what to come as, so Mum made me a pirate-zombie-robot-dinosaur costume and—” Hawthorne stopped abruptly when he saw Morrigan’s face. He looked down at his ensemble. “What, too much?


Tenk nå er det bare 11 små dager igjen til julaften, dere. Er dere klare? Har dere kjøpt noen harde pakker som skal gis bort i år? Vil du avsløre hvilke i kommentarfeltet kanskje?

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

7 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Vet inte om någon i familjen är inne här och läser, men vågar mig på att säga att årets julklapp är dammsugare. Bägge barnen önskar sig sådana. Ett säkert tecken på att barnen är vuxna :-)

  SvarSlett
 2. Det ser ut som du har hatt deg en flott flukt fra virkeligheten Mari, sikkert godt å komme tilbake igjen også :) Her i huset har vi fått yngstemann hjem på perm fra det kalde nord, alle julegavene ligger klar, og noen julekaker har jeg også bakt, så her er det velstand. I kveld blir det årets julekonsert med Frode Grytten band, det gleder jeg meg til :)
  Ha en deilig juleinnspurt Mari!

  SvarSlett
 3. Vi köper inte julklappar numera, bara vuxna som inte vill ha fler saker. Och i år blir julen väldigt annorlunda. Med diverse begränsningar. Men det finns ju annat än saker en kan ge....Tack för smakbiten och ha en skön söndag!

  SvarSlett
 4. Jeg leste nettopp Omgitt av idioter av Thomas Erikson og likte den veldig godt. Så den har jeg kjøpt til en nevø som jeg er sikker på kommer til å like den :-) Ellers er det mest krim i de harde pakkene. Jeg selv har fått bestille noen fantasy bøker fra The Book Depository som blir julegave til meg fra mannen min :-) - Den siste boken i Rivers of London serien, en Dr Who bok, Ready player two, The Invisible Life of Addie LaRue og diktboken A poem for every day of the year (Jeg er snart ferdig med A poem for every night of the year). Ha en riktig fin adventssøndag!

  SvarSlett
 5. Jeg styrer svært lite til jul. Jeg har nettopp hatt ferie i Finnskogen og bare slappet av, gått turer og lest. Har noen julegaver igjen. Skal reise nordover i jula så jeg tar det med ro. Har kjøpt en bok i gave; Ikke f**n av Sarah Knight, til en søster som har problemer med å si nei.
  Ellers blir det et par bøker til et par andre også.

  Ønsker deg en god førjulstid Mari.:)

  SvarSlett
 6. Wundersmeden har jag läst och gillat.

  Jag har beställt Smakboxar (En låda med olika mattillbehör och snacks) till både pappa och brorsan. Till mamma har jag köpt Björn Skifs bok och en blus. Till brorsbarnen lego, till svägerskan strumpor och myskläder och till sambon pyjamasbyxor, en mugg och en LP-skiva.
  Lussekatten nöjer sig nog med extra mycket gos.

  SvarSlett
 7. Jeg savner å ha tenåringsbarn hjemme. Går glipp av så mange bra bøker :)

  Lenge igjen til jualften ... :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.