RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 21. mars 2021

Følg med nå - En smakebit på søndag

Før tv-serien Hver gang vi møtes visste jeg egentlig ikke så mye om Trygve Skaug. For å være helt ærlig så var jeg også ufrivillig seer av tv-programmet, det vil si at samboeren min ser på det mens jeg sitter med en bok og kaster et halvt blikk bort på skjermen nå og da. Ihvertfall helt til jeg ble overbevist om at det faktisk var et veldig bra program, da var jeg også helt hekta.
Alle i programmet fremstår som sympatiske og hyggelige medmennesker, Trygve Skaug ikke minst. Han holder ikke bare på med musikk, han har også skrevet dikt, så da jeg kom over lydbokversjonen av en diktbøkene hans i bibliotekappen min så måtte jeg jo lese den. Eller lytte til den, det er Skaug selv som leser. Så langt liker jeg den veldig godt. Det er nok dikt som kanskje er myntet på ungdom, men den fungerer også for voksne. Det er kloke refleksjoner til noen midt i ungdomstiden. Det er lett å nikke og tenke at dette er godt skrevet. 

Den kroppen der skal du ha hele livet. Da er det lurt å si litt pene ting til den nå. Bli kompis med den, be den ut på lunsj. Så slipper du at den hater deg når du blir den skrukkete pensjonisten. For alle de skrukkene der vil du ikke ha i mot deg, om du skjønner.
Diktet er fritt notert ned av meg, så forfatteren er uskyldig for eventuelle feil.

Jeg tror forresten jammen meg det er Verdens poesidag i dag også! Det er litt tilfeldig, men da vil jeg utfordre deg til å lese litt dikt i dag. 

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

Kanskje pleier du ikke å lese eller kanskje du har mange favorittdiktere? Kanskje du vil gi oss tips om gode dikt eller diktere i kommentarfeltet? Det hadde vært hyggelig :)

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterHvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

7 kommentarer:

 1. Så intressant. Jag var tvungen att googla på honom såklart, och hittade t.o.m. svenska artiklar om en dikt om självmord

  SvarSlett
 2. Jeg liker virkelig god Trygve Skaug. Han sier ofte mye med få ord :-) Jeg leser en del dikt, men ikke nok. Jeg skulle gjerne lest mer!
  Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 3. Det er ikke mye tvtitting på meg, så Trygve Skaug er et ukjent navn for meg. Likte det du skrev om ham her, og fant boken på BookBites, men den varer bare 15 minutter (?) så jeg bruker ikke et lån på det. (vi har begrensninger på 9 i måneden i Bergen)
  Skal se om biblioteket har den :)
  Ha en super søndag! (Jeg leser William Blake i dag, så litt dikt blir det også...)

  SvarSlett
 4. Intressanta ord i den smakbiten. Nytt namn för mig, får kolla upp lite mer. Tack för smakbiten och ha en skön söndag!

  SvarSlett
 5. Jag läser så sällan dikter men omslaget tilltalar mig!

  SvarSlett
 6. Uppvuxen i Helsingfors, i skolan läste vi Runebergs dikter. Soldatgossen hette en som vi skulle lära oss utantill. Imponerad över hur Riksdagens talman i Sverige rabblar upp dikten , se här! https://www.youtube.com/watch?v=LQ4QMcTMR8g&t=17s

  SvarSlett
 7. Skjønner ikke helt greia med Skaug (ja, jeg har lest han) - men han har mange fans og trenger ikke at jeg jubler :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.