RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 18. april 2021

En smakebit på søndag - Godt nokFor lenge siden kjøpte jeg meg Godt nok for svina. Jeg begynte til og med å lese den, men kom aldri skikkelig i gang. Nå prøver jeg igjen, inspirert av podcasten som har samme tittel som boken.


I dette utdraget skriver Kron Traaseth om viktigheten  av å ha en jobb fra ung alder, og det å forstå at ting kommer ikke bare rekende på ei fjøl av seg selv. Dette er jeg veldig enig i. Vårt eldste barn fyller 16 år til høsten, han har jobbet siden i fjor sommer. Han styrer sine egne penger, og må føre budsjett. Han har noen egne utgifter som han må passe på at det er nok penger til. Bruker han for mye på noe, ja, da tar det så mye lenger tid før han får råd til de tingene han har satt opp at han sparer til. Leser du biografier?

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterHvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

6 kommentarer:

 1. älskar att läsa litterära biografier, ha en bra söndag.

  SvarSlett
 2. Är det lätt för ungdomar att få sommarjobb i Norge? Här är det skitsvårt, och pandemin har gjort det ännu svårare . Skulle gärna se att barnen jobbade, men än så länge har de inte fått napp på något som de sökt...

  SvarSlett
 3. Jag läser biografier, men gärna av för mig okända personer, jag tycker inte att man behöver vara berömd för att ha ett intressant liv. Tack för smakbit

  SvarSlett
 4. Ja, inte var det svårt att få jobb när man var yngre, t.ex. sommarjobb, eller fast heltidstjänst efter gymnasiet. Man rättade sig efter inkomsten och besparingarna. Men då var då och nu är nu. Nu ser det väl inte direkt ut på samma sätt som då, inte ens med trygghetssystemen om någon blir sjuk. Här i Sverige har inte ens cancersjuka unga vuxna ett socialt skyddsnät när de behöver det (sjukförsäkringssystemet verkar helt ha fallerat, även för den gruppen). De måste ofta skuldsätta sig för att klara sjukdomen och behandlingarna. Tycker jag är rent förfärligt hemskt!

  SvarSlett
 5. Läser inte biografier ofta men kan bli en och annan. Hinner inte med och skönlitteratur prioriteras, men det finns några som jag vill läsa. Tack för smakbiten och ha en skön söndag!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Kände inte till boken.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.