RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 3. februar 2019

Skogland - En smakebit på søndag

Omslag: Gyldendal. Illustrasjoner: Thore Hansen.

I 2012 fylte forfatteren Thore Hansen 70 år. I den forbindelse plukket jeg opp første bok i hans Skogland-serie, Gutten i dragereiret. Boken likte jeg godt, og planen var å fortsette med neste bok, men det kom stadig nye bøker i huset som måtte leses, og snart var hele Skogland glemt.

Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Det var først i fjor høst at noen nevnte serien og samtidig at det var mulig å få tak i en samleutgave bestående av alle ni bøkene i serien. Den måtte jeg bare ha, og nå er endelig tiden inne for å lese mer om vennene i Skogland, fra første til siste historie. Jeg er godt i gang, og er på bok 6/9 som heter Frost og varme. Tiden flyr når jeg først setter meg ned med boken. Det er ikke feilfritt, men en herlig og altoppslukende historie som jeg ikke har lyst til å legge fra meg. Smakebiten jeg serverer i dag var et avsnitt jeg bet meg merke i bok to, Reisen til den glemte byen:

De fleste var einstøinger ... ensomme jegere og krigere som det meste av året streifet omkring i det veldige Skogland, på jakt etter noe de ikke riktig visste hva var. Noe mer enn dem selv. Et slags savn de ikke hadde kledd med ord.
Eller de hadde det som Gwan. Hadde mistet noe som ikke kunne erstattes. Hadde fått et tomrom inne i seg som måtte fylles av voldsomme opplevelser ... og hvor døden var blitt et slags mål.
Hele historien og reisen til hovedpersonene handler mye om samhold på tvers av hvilken art man tilhører i Skogland. Det er ikke alltid så lett. Her er enda en smakebit:

Hver gang en gud dør blir det skapt en ny. Og for hver ny gud fødes det et presteskap.
  - Og hva er galt med det? brøt Zarb inn.
  - Ingenting annet enn at prester har makt ... makt til også å herske over andre(...)
Thore Hansen er flink til å betrakte samfunnet, og selv gjennom fantasien kommer det mange gode observasjoner og avsnitt som får leseren til å tenke på hvordan vi har det i vår verden, hva vi ser på som viktig og hvordan vi behandler hverandre. Det har ikke gått ut på dato, selv om første bok ble gitt ut i 1988.

Denne søndagen vet jeg at både blir fin og travel. Vi har nemlig en 8-åring i hus i dag, og hun må selvsagt feires! Jeg håper dere andre også gjør noe hyggelig denne dagen, og ikke minst at dere får tid til litt bok. Ha en flott søndag!Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

9 kommentarer:

 1. Så härligt att hitta berättelser att förlora sig i :)
  Men, det finns nog inget jag läst som inte haft något jag reagerat fundersamt över. Det är väl bra. Håller vi med om allt så får vi ju inte chansen att fundera kring våra egna reaktioner och tankar!
  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  SvarSlett
 2. Den boken/författaren kände jag inte till, men härligt när en hittar berättelser som en känner sådär för. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Det var en okänd bok för mig. Böcker som får en att tänka tycker jag om. Trevlig söndag!

  SvarSlett
 4. Jeg liker virkelig godt Skogland men jeg har ikke lest hele serien. Nå må jeg lese til eksamen, men etterpå skal jeg se om jeg finner hele serien på biblioteket. De må bare leses :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Så trevligt att du hittade tillbaka till serien. Trevlig söndag och tack för smakbit

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Hoppas födelsedagsfirandet blev bra!

  SvarSlett
 7. Låter trevligt att hitta tillbaka till en serie. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Sådana fantasifulla historier är givande, som väcker värdefulla tankar. Tack för smakbiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.