RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 3. oktober 2011

Misfornøyd mandag: Boksalg - bokoholiker?

 Boksalg! Skiltet behøver ikke å ha blinkende neonlys for å fange min oppmerksomhet. Når bøker og salg blir nevnt i samme setning så virker det som en magnet på meg og jeg får jeg store vansker med å gå forbi bokhandelen. Jeg kjenner at kortet nærmest svir hull i lommeboken min og jeg....bare....MÅ...gå...innom(eller surfe på nettsiden). Hva om jeg hadde gått glipp av et godt tilbud på en bok jeg ønsket meg? Det ville selvsagt vært krise, selv om det finnes godt over 100 uleste bøker i bokhyllen min hjemme. Bokhyllen er selvsagt fylt til randen, men på et eller annet magisk vis lar det seg nok gjøre å få inn en bok til eller to.

Jeg har egentlig sagt til meg selv at jeg er nødt til å lese noen av alle de uleste bøkene jeg har stående før jeg går til anskaffelse av noen nye. Altså ikke noe handling på salg! Ok, greit nok, jeg lovte jo meg selv at kjøpestopp er kjøpestopp men jeg kan vel titte litt allikevel?! Ja, litt vindusshopping har aldri noen tatt skade av.. jeg bør vel innse det engang for alle hvem prøver jeg egentlig å lure? Avhengige finner alltid en eller annen god grunn som de kan bruke for å forsvare sitt valg om bare én til. Min grunn til at det plutselig var ok med bokkjøp? Barnebøker. Eldstemann vil sikkert like disse bøkene, de ble selvsagt ikke kjøpt fordi mamma hadde like lyst på bøkene selv, se Pinocchio nesen min vokse. Bakpå den ene boken stod det: "Barnas svar på Bridget Jones", var det virkelig den seks år gamle sønnen i huset som som falt for den beskrivelsen? Nei, det var mamma som bare måtte finne ut av om det virkelig var hold i den påstanden.

Resultat av handleturen? 
Doktor Proktors Prompepulver av Jo Nesbø(til mitt forsvar så hadde vi hørt lydboken og 6-åringen digget den. Nå leser vi den på sengekanten)
Doktor Proktors Tidsbadekar av Jo Nesbø
Bare helt meg, Clarice Bean av Lauren Child(jeg *kremt* vi digger Charlie og Lola bøkene hennes).

Om jeg skal komme med en konstruktiv klage på boksalg må det være at utvalget er lite variert, de fleste bokhandlerne fører det samme. Jeg skulle ønske det var rom for mer variasjon, men for min del er det vel egentlig greit at det ikke er det.

Vær så snill og fortell meg at jeg ikke er alene om dette! Det er godt å finne trøst hos likesinnede ;)


Sist gang jeg var misfornøyd:

10 kommentarer:

 1. Du er ABSOLUTT ikke alene! Jeg har samme problem, men jeg har ingen barn å unnskylde meg med. Jeg må ta alt på egen kappe, gitt. Hehe. Trenger knapt å være boksalg for at jeg kjøper ei bok er og ei bok der... Spiser heller litt mindre. :P

  SvarSlett
 2. Du er overhodet ikke alene. For tiden har jeg totalforbud mot så mye som å tenke på å gå innom en bokhandel (både fysisk og på nett). Jeg handler ikke så mye på boksalg, rett og slett fordi jeg ikke finner min type bøker der annet enn de jeg har lest før, men det betyr jo bare at det blir enda dyrere. Jeg tenker at når antallet uleste bøker i bokhyllen min sniker seg under 10 skal jeg kanskje få lov til å kjøpe én bok. Akkurat som om jeg noensinne klarer å kjøpe bare én bok...

  SvarSlett
 3. Jeg trenger heller ikke boksalg, holder med et besøk på Bookdepository ;)

  SvarSlett
 4. Som Bokelskerinnen trenger ikke jeg heller boksalg, bare BookDepository. Den bokhandelen er farlig for lommeboka, men det blir jo mange spennende leseopplevelser ut av det da. :)

  SvarSlett
 5. Så godt å se at flere har det som meg. Mon tro om samboeren min kan finne trøst i dette også he he(han mener vi har nok bøker).

  @Julie:Nei, det må dessverre ikke være boksalg for min del heller, men da er det ekstra lett. Hva gjør vel et par ekstra bøker så lenge det er litt billigere enn vanlig. Da ser man selvsagt bort i fra at mange mange bekker små, gjør en å(både på den ene og den andre måten i dette tilfellet).

  @Ciuva:Totalforbud hørtes veldig smart ut, men dessverre er jeg flink til å lage forbud for meg selv men heller dårlig på å følge dem.

  @Bokelskerinnen og @Ann Kristin:Dessverre, får jeg nesten si, er jeg litt for godt kjent med TBD jeg også. Det er jo under salgspris også egentlig he he.

  SvarSlett
 6. Uff, kanskje bra jeg ikke har vært innom BookDepository:-) Jeg synes Capris er billig nok, men på norske bøker liker jeg å gå innom butikken på salg. Nå er jeg så heldig at jeg jobber på to bibliotek, så jeg får kjøpt en del jeg vil lese der uten at det går utover min egen lommebok;-)

  SvarSlett
 7. Dette kjenner jeg meg så godt igjen i at jeg med svært få justeringer kunne lagt innlegget ut på egen blogg. Eneste forskjell er at jeg ikke har barn. Forhindrer det meg i å kjøpe barnebøker? Neida, slett ikke.

  Men jeg kjøper ikke så ofte bøker i bokhandel lenger. Nå er det mest på nett fristelsen ligger, for bokhandlene med godt utvalg ligger ikke i umiddelbar nærhet av der jeg bor. Da blir det desto mer å gjøre for postmannen:-)

  SvarSlett
 8. Dette kjenner jeg meg så godt igjen i at jeg med svært få justeringer kunne lagt innlegget ut på egen blogg. Eneste forskjell er at jeg ikke har barn. Forhindrer det meg i å kjøpe barnebøker? Neida, slett ikke.

  Men jeg kjøper ikke så ofte bøker i bokhandel lenger. Nå er det mest på nett fristelsen ligger, for bokhandlene med godt utvalg ligger ikke i umiddelbar nærhet av der jeg bor. Da blir det desto mer å gjøre for postmannen:-)

  SvarSlett
 9. Dette kjenner jeg meg så godt igjen i at jeg med svært få justeringer kunne lagt innlegget ut på egen blogg. Eneste forskjell er at jeg ikke har barn. Forhindrer det meg i å kjøpe barnebøker? Neida, slett ikke.

  Men jeg kjøper ikke så ofte bøker i bokhandel lenger. Nå er det mest på nett fristelsen ligger, for bokhandlene med godt utvalg ligger ikke i umiddelbar nærhet av der jeg bor. Da blir det desto mer å gjøre for postmannen:-)

  SvarSlett
 10. Skjønner veldig godt hva du mener. Jeg kjøper alt for mange bøker, og har en haug med uleste bøker. Nå i det siste har jeg sagt til meg selv at jeg må lese de ferdig før jeg kjøper meg noe nytt. Men spørs vel hvor lenge det går:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.