RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 5. desember 2011

Misfornøyd mandag: Boktrailere

Lar du deg friste av gode boktrailere? Foto av pear83.

Amerikanske og engelske forlag har en god stund nå produsert boktrailere som et ledd i markedsføringen av sine bøker. Jeg må si at jeg er litt misfornøyd med de norske forlagenes satsing på dette området, selv elsker jeg å se på og la meg friste av flotte trailere.

De fleste har nok fått med seg hva en boktrailer er for noe, men for de som lurer er det kort fortalt omtrent akkurat det samme som en filmtrailer. Boktrailerene kommer ofte ut i forkant av en bok og skaper litt blest omkring den aktuelle boken. Traileren gir akkurat en stor nok smakebit fra historien til at man blir sittende igjen og lengte etter mer(hvis historien fenger vel og merke). En ting jeg personlig tror boktrailere kan sørge for er at flere ungdommer lar seg friste til å plukke opp en bok. Særlig tror jeg dette gjelder boktrailere som er laget som små filmsnutter, det kan gjerne være en kombinasjon av tekst og bilder/film men kun tekst blir ofte for kjedelig. En boktrailer får folk til å snakke om boken og de vil vite mer, ofte sprer de kanskje filmsnutten på bloggen sin, facebook eller twitter. Boktrailere kan være morsomme, fristende, spennende og ikke minst kan de få folk til å ville lese nye bøker! Jeg håper norske forlag vil satse mer på boktrailere i 2012, spesielt har jeg et ønske om at det kommer trailere til flere norske ungdomsbøker.

Her er et lite knippe forskjellige boktrailere du kan hygge deg med(her har jeg valgt ut ungdomsbøker men det finnes trailere til alle mulige type bøker):

Sist gang jeg var misfornøyd:

11 kommentarer:

 1. Boktrailere har jeg aldri klikket på, (feil målgruppe?), fikk litt følelsen av at jeg burde etter innlegget ditt, men ikke nok til at jeg handlet -)

  Dette er mer enn - hei, jeg leser stadig bloggen din og er godt fornøyd med at du fremdeles er misfornøyd på mandager - kommentar.

  SvarSlett
 2. Har ikke sett så mange boktrailere før,men de har sett er bra. Har ikke sett så mange norske bøker som det har vært laget trailere for.

  SV;Nei,det var ikke det. Det var i store formater de slo til når de først ville kapre noe eller innvadere.

  SvarSlett
 3. Ja til flere norske boktrailere!

  SvarSlett
 4. Er ikke så glad i boktrailere jeg. Ikke har jeg sett så fryktelig mange heller, men nok til at jeg kan konkludere med at jeg foretrekker å se for meg en bok utifra omtalen på bokomslaget, fremfor å se se en film og dermed få dannet bilder som (ofte) ikke stemmer overens med det jeg leser. Litt som på samme måte som at jeg liker å lese boka før jeg ser filmen.

  SvarSlett
 5. Jeg er enig med deg! Ja til flere norske boktrailere :-)

  SvarSlett
 6. Aldri sett boktrailere jeg, viser de dem som slags reklame på tv da eller???

  SvarSlett
 7. Jeg ønsker meg også flere og bedre boktrailere her i Norge. Noen amerikanske og britiske er helt fantastiske, og det er trist at det ikke satses like mye på det her. Men Bokelskerinnen gjorde meg oppmerksom på trailerne til Cappelen Damms serieromaner, og de er mer gjennomførte enn noen andre norske trailere jeg har sett.

  SvarSlett
 8. @Stine Marie:Det dreier seg vel om smak og behag :)

  @Siljeblomst: Jippi :D

  @landsbyjenta:Usikker på om det gjøres i utlandet, men det brukes mye på nettet. Det nærmeste som har vært en boktrailer på tv her i landet må nok være reklamen for fantasy romanen "Guds venstre hånd".

  SvarSlett
 9. @Julie: De har ikke jeg sett, har CD en egen YouTube konto for disse mon tro? Jeg abonnerer på det de legger ut på YT, men kan ikke si jeg har registrert en eneste boktrailer for en serieroman.

  SvarSlett
 10. Helt enig med deg, trailere vil vi ha mere av!! Og tusen takk for titten hos meg på søndag ;)

  SvarSlett
 11. Det hadde vært flott om det ble satset på boktrailere til norske bøker!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.