RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 19. september 2011

Misfornøyd mandag: Hvor ofte skal man blogge?

Hvor ofte eller hvor sjeldent bør man blogge? Hva mener du?

Bilde: donzeladef.
Jeg må bare innrømme at jeg ofte kutter ut abonnementet på blogger hvor det regelmessig postes mer enn ett innlegg pr. dag og blogger som står månedsvis uten å bli oppdatert. Hvorfor i alle dager skal du bry deg om det tenker du, egentlig har du ingen verdens ting med hva andre velger å gjøre med sin personlige blogg. Dette er selvsagt helt riktig og du står helt fritt til å gjøre som du vil på din blogg. Når det er sagt så kan begge tilfellene få konsekvenser for bloggen din, med mindre du blogger 100 % for deg selv og du ikke egentlig bryr deg spesielt om noen følger bloggen din. Det kan hende du mister lesere og/eller at engasjement fra leserne uteblir. Blogger man for ofte = leserne henger ikke med i svingene, det blir for mye, blogger du for sjeldent = leserne tror bloggen din er avgått med døden. Jeg må innrømme at jeg noen ganger undres på om noe har skjedd med personen bak bloggen når oppdateringene brått uteblir, jeg tar meg selv i å tenke at jeg håper at velkomne har det bra(mest sannsynligvis er det jo fordi livet er for travelt til å blogge at enkelte blogger simpelthen dør ut). Noen syntes sikkert jeg høres litt merkelig ut nå, jeg kjenner jo ikke noen av bloggerne jeg følger personlig allikevel føler jeg at jeg kjenner dem litt på et vis.

De fleste som leser blogger leser ofte mer enn én blogg og man ønsker jo ofte å få med seg hva favorittene blogger om, dessverre blir konsekvensen av mange poster hver dag at man får mindre respons per innlegg. I tillegg er det begrenset hvor høy kvalitet man klarer å holde på bloggpostene sine om man skriver ti innlegg om dagen. Jeg liker å legge igjen en meningsfylt kommentar etter å ha lest et blogginnlegg, men jeg kan ikke ta meg tid til å kommentere på tre innlegg hos en blogger hver eneste dag. Til nye eller kommende bloggere vil jeg gi et lite råd og det er blogg om det som opptar deg, ikke blogg mest mulig for å få flere lesere, leserne kommer etterhvert om det skinner igjennom at du skriver om noe som opptar deg :)

Jeg antar at de fleste av oss syntes det er hyggelig med kommentarer på innleggene vi legger ut på bloggene våre og det er lettere å få tilbakemeldinger om man blogger passelig ofte. For min del så får jeg litt panikk av mange innlegg fra en blogg på samme dag og det har hendt at jeg har sluttet å abonnere på innleggene fra blogger som oppdateres alt for ofte. Ja, man kan selvsagt bla seg forbi disse innleggene men jeg følger mange blogger og da blir det mye å bla i for min del.

Illustrasjon: svilen001
Det jeg tenker kan være en av grunnene til at noen bloggere velger å poste mange ganger om dagen er at flere ikke er klar over(eller kanskje ikke vet hvordan det gjøres) at de fleste bloggplatformer har en mulighet for autopublisering. Bruker du autopublisering sparer du deg selv for mye jobb og du slipper å gå tom for noe å skrive om fordi du i går postet tre innlegg.  Poster man for ofte kan man også oppleve å bli "utblogget", man vet ikke lenger hva man skal skrive om og man blir sliten og lei hele bloggingen. Hvis du bruker autopublisering kan du fint sette deg ned en dag og skrive 17 bloggposter om du orker også selv velge dato og ett tidspunkt som de respektive postene skal publiseres på. May Brit på bloggen Ikke bare ei bok har skrevet en flott forklaring på hvordan man gjør dette for de av dere som har blogger(blogspot) blogg.

Jeg merker at jeg sliter litt selv med å finne den rette balansen, det går litt i rykk og napp, det skal passe inn med lesing, familieliv og andre hobbyer.

Det gjelder å finne en god balanse.
Bilde: topfer

Selvsagt er det greit å poste to innlegg på en dag en sjelden gang, men ikke slit ut leserne dine. Bedre med ett innlegg i ny og ne av god kvalitet enn mange meningsløse innlegg, vi bokbloggere har jo også behov for å lese litt bøker i ny og ne. Kan ikke bare sitte og lese blogger ;)

Ha en fin fin mandag og husk at less is more og at det kan være too little too late.

Sist gang jeg var misfornøyd:23 kommentarer:

 1. Damned if you do - or don't -)
  Det med for sjelden posting er jo innlysende, men overpostingen er det kanskje ikke så mange som tenker på. Samtidig er det jo opp til hver enkelt og jeg føler at engasjementet mitt her er svakt -)

  Selv lar jeg meg letter misfornøye av innleggetsinnhold enn hyppigheten, eg hvis det skinner gjennom at det postes mer for telleren enn leseren.

  (fremdeles stor fan av misfornøyd mandag)

  SvarSlett
 2. @Ingalill.Det kan ikke engasjere alle like mye hver gang, men det kan jeg leve med(så lenge du fortsatt er fan vel og merke ;)).

  Innholdet i dag har vel noe å gjøre med at jeg en tid fulgte over 180 blogger, det var umulig å holde følge med alle og da var det veldig enkelt å å fjerne de som postet både tre og fire innlegg om dagen.

  Jeg har forresten alltid undret meg litt på hvorfor smileyene dine er blinde. Why? Kanskje jeg burde satt meg bedre inn i bruken av smileys.

  SvarSlett
 3. Er de blinde?
  (hehe), det har jeg faktisk aldri tenkt på, men når du sier det ser jeg jo at jeg alltid hopper over kolon. Enkelt svar: Latskap, et mindre tegn og bry seg med ::-))

  SvarSlett
 4. Av og til les ein mykje, av og til tenkjer ein mykje og av og til bloggar ein mykje. Ein blogg bør vere litt spontan, etter mitt syn - ikkje berre vere skriven for å oppnå høge lesartal. Om det kjem innlegg i rykk og napp, kan vel lesarane leve med det? Innlegg som er uinteressante kan ein berre scrolle forbi når ein les, men bloggaren må få boltre seg hemningslaust(ja, eg følte meg truffen) :)

  SvarSlett
 5. Man får alltid høre at man for all del ikke må poste for lite, for da blir man glemt. Men jeg må innrømme at jeg også har sluttet å følge blogger som har oppdatert så inni hampen mye at det er umulig å få noe forhold til det de skriver. Det er noe med det å føle at man er verdt at bloggeren faktisk tar seg tid til å skrive et ordentlig innlegg i stedet for bare å skrive en hel masse. Det er grenser for hvor bra innholdet kan bli når man poster ekstremt mye, for ikke å snakke om at det nesten blir travelt å følge med på en slik blogg.

  Jeg skal ikke påstå at det ikke har vært perioder hvor jeg har postet ekstremt mye for så å bli nesten helt stille, men responsen på innleggene har da også vært deretter.

  SvarSlett
 6. @Ciuva:Ja, det handler om å finne den rette balansen. Kvalitet er helt klart viktigere enn kvantitet.

  SvarSlett
 7. @Ingalill.Jeg tenkte kanskje de hadde en eller annen hemmlig mening bak seg som jeg burde vite om. Nå ble jeg nesten litt skuffet her he he.

  SvarSlett
 8. @ariel:Jeg skjønner ikke helt hvorfor du skulle føle deg truffet for du blogger da relativt ofte(syntes jeg da ;)). Jeg mener for all del ikke at man må blogge hver eneste dag altså! Det går mer på at noen har en forestilling om at å blogge mye gir flere lesere og mer respons. Det kommer ganske tydelig frem av innleggene og jeg har aldri hatt noe inntrykk at at det gjelder det.

  Selvsagt må man få boltre seg så mye man vil, det er jo derfor jeg skriver at jeg egentlig ikke har noe med det. Jeg ytrer en mening og det er min egen.

  De fleste av bloggene jeg har opplevd dette fenomenet hos er faktisk engelske og jeg mistenker nok at enkelte nisjebloggere der gjør det med et mål om å komme inn i varmen hos de enkelte forlagene.

  SvarSlett
 9. He he, nok en gang en interessant misfornøyd mandag.

  Jeg elsker autopublisering:-) Bruker det ganske mye og prøver å la være å publisere flere ganger på en dag.

  En kombo av de du nevner er også litt irriterende, de som poster sjeldent og så kommer det 5 innlegg på en dag. Forvirrende!

  Det var noen som en gang skrev om forventninger - at man har en jevn rutine og at man prøver å forholde seg til den. Sin egen stil.

  SvarSlett
 10. Autopublisering er genialt, jeg bruker det ofte. Har jeg en dag jeg er veldig inspirert, kan jeg ofte skrive flere innlegg og porsjonere dem utover.

  Jeg liker selv en kombinasjon av planlagte innlegg og spontanitet. Synes det er flott å lese lengre innlegg på bloggene jeg følger, men også mer spontante, kortere innlegg med f.eks videreformidling av en nyhet vedkommende har funnet på nett. Har også kuttet ut å følge blogger som poster i snitt 60 innlegg i måneden, eller mer. Men som Mari opplever jeg at det er mest engelske blogger som poster så ofte.

  Jeg tror også det kan være lurt i perioder å ikke tenke for mye på lesertall. Selvsagt er det interessant å følge med på hvor mange som leser bloggen din, men det kan også være stressende og gi prestasjonsangst. Man skal ikke få dårlig samvittighet fordi man ikke poster hver dag, tar seg fri en uke etc. De bloggleserne som følger bloggen din, vil også gjøre det selv om du tar pause en tid. Jeg slutter ikke å følge en blogg jeg liker, selv om det en periode blir mindre oppdateringer.

  SvarSlett
 11. Jeg har et par ganger nå postet et par innlegg samme dag, med flere dager imellom:) Skal huske det med autopublisering; det virker bedre å fordele innholdet. Grunnen til at jeg postet innlegg nummer to var at jeg hadde noe jeg gjerne ville ha sagt før jeg glemte det - men det er klart at det en får fram av engasjement i ordene en skriver holder seg like godt om det kommer på nett neste dag!

  SvarSlett
 12. Jeg bruker gjerne autopublisering om jeg er veldig inspirert en dag. Noen ganger skisserer jeg også muligheten til en post og lagrer som kladd ("draft"). Da kan jeg komme tilbake senere å jobbe videre med det om jeg går litt tom for kreativitet.

  Blogger som oppdateres for ofte kan fort vekk bli slitsomt. Ikke for det at bloggeren gjør noe feil (enkelte lesere setter pris på sånt), men det er det at jeg ikke orker å lese alt, hver eneste dag. Dermed mister jeg engasjementet for den bloggen, og har høyere terskel for å legge igjen kommentarer. Men nå abonnerer jeg ikke på noen blogger, da. Jeg følger alle manuelt, er ikke noe som irriterer meg mer enn å få flere titalls mail om dagen. :P Det samme gjelder bloglovin, har aldri falt for det heller.

  Jeg har selv lagt ut et par poster på samme dag en gang i blant, men det er vanligvis når jeg føler meg litt på etterskudd med omtaler. Men det er jo som du sier: Dette er opp til hver enkelt blogger. Så jo for eksempel at Voe fikk huden full om hun ikke blogget et par ganger om dagen. Det tar litt av. :P

  SvarSlett
 13. Jeg merker godt at jeg får mye mer respons på hvert enkelt innlegg hvis det får stå i ro som øverste innlegg i en hel dag og kanskje noen ganger to dager før jeg poster neste innlegg, så det er nok noe du sier i at folk tar seg bedre tid til å kommentere hvis det bare er ett nytt innlegg å kommentere på:)

  SvarSlett
 14. Eg har og brukt autopublisering, og syns det er genialt. Eg har ein liten regel med meg sjølv om at eg kan poste kanskje 2 gonger på ein dag, men ha god tid mellom innlegga. Har eg mange innlegg på tapetet, så venter eg heller med eit innlegg til neste dag:-)

  SvarSlett
 15. Jeg har som ønske å bloggge et innlegg hver dag, men for meg virker det også umulig siden jeg bare er et menneske og bøkene må jo bli lest før jeg kan blogge om dem.) Så all respekt går til personer som får til og er kreativ nok til å legge ut et innlegg hver eneste dag. Men ellers prøver jeg jo å unngå at det går for mange dager før jeg legger ut innlegg. Vil jo ikke at folk skal tro at bloggen har gått helt i dunken:P

  SvarSlett
 16. Jeg har nå tenkt å ta meg en liten bloggpause jeg da... Kanskje jeg poster noen småinnlegg via mobilen innimellom, et fint bilde eller noe av og til - eller at jeg skriver et skikkelig "bokinnlegg" om jeg får ånden over meg. Og ja - autopublisering er gull!

  Men nå er jeg litt kvalm av hele bloggen og legger den litt på vent, det er jo ikke meningen at den skal henge over meg som en tvangstrøye. Det skal jo være kos! Og kanskje jeg nå får mulighet til å lese litt mer på andres blogger også.

  SvarSlett
 17. Jeg har ingen personlige blogger men jeg publiserer heller ikke regelmessige bloggposter. Det går litt i rykk og napp, men som det sies her er autopublisering en fin ting jeg benytter meg av :-)

  SvarSlett
 18. Autopublisering er jo kjempesmart, visste ikke om det. Ikke at jeg blogger for mye, men noen ganger er jeg i spesielt godt bloggehumør og kommer på to-tre ting jeg vil blogge om. Er enig i at det kan bli mye med flere innlegg på en dag, spesielt hvis det skjer hver dag. Har ikke merket dette i den norske bokbloggosfæren.

  SvarSlett
 19. Hei, og takk for link. Jeg ønsker egentlig å blogge minst 2 ganger i uken, helst 3, men har ikke helt fått inn rutinen på det. Er slik at jeg leser i rykk og napp, så for min del passer det flott når bloggerne ikke oppdaterer hver dag.

  For ordens skyld så hentet jeg oppskriften på autopublisering hos:
  http://blogger-hjelp.blogspot.com/

  Kom forresten over en svært interessant artikkel på dette temaet i dag, som kan være nyttig input:
  http://mashable.com/2011/09/16/blog-content-sticky/

  SvarSlett
 20. Det er så utrolig morsomt å lese alle kommentarene deres. Jeg setter stor pris på alle som en og jeg må si at det er tilfredsstillende å kunne skrive noe som helt tydelig engasjerer.

  Bokelskerinnen: Ja, en kombinasjon er bra, men gjerne ikke på samme dag(etter min smak). Jeg får angst når feedreaderen min fyller seg opp he he.

  May Brit: Det var en interessant post og det de skriver om Wikipedia kjenner jeg meg veldig igjen i. Mang en gang har jeg suset bort mye tid der inne :)

  Karin: Ja, en rutine er fint. Skulle ønske jeg klarte det. Her går det litt i rykk og napp. Noen ganger er det bevisst(fordi jeg føler den bloggposten fortjener å stå øverst en liten stund) andre ganger ikke.

  SvarSlett
 21. Kva med å leggje inn kommentarar tre veker etter at ein diskusjon er over...?

  Eg må bare seie at dette var ein interessant post og ein interessant diskusjon. Det er det med den balansen, både i periodar når ein boblar over av skrivelyst og inspirasjon og i periodar kor all kvardagen tar alt for mykje plass. Det er jammen ikkje enkelt.

  SvarSlett
 22. Bai: Kommentarer på eldre poster er faktisk veldig hyggelig. Nei, det er ikke enkelt, egentlig bunner det vel kanskje ut i smak og behag?

  SvarSlett
 23. Bloggposter som er lengre enn 1000 ord (sånn ca) gjør at jeg glemmer den bloggen etter 6 - 8 besøk. Prøver å unngå å skrive lengre selv, men det er ikke alltid at jeg klarer å begrense meg :-(

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.